Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Conferința regională „Dialog pentru acces la justiție”

La 14 decembrie 2023, Directorul AAIJ, Sorin Popescu, a participat la Conferința regională „Dialog pentru acces la justiție”, organizată de Asociația Obștească „Clinica Juridică din Bălți” (CJB).

Evenimentul a avut drept scop facilitarea schimbului de cunoștințe între actorii din domeniul justiției și drepturilor omului, promovând accesul la justiție a grupurilor vulnerabile din  nordul țării.

Subiectele discutate la conferință au fost:

1. Provocările și deficiențele în asigurarea asistenței garantate de stat unor categorii vulnerabile de beneficiari, asigurarea accesului la justiție și apărare pentru persoanele din grupurile vulnerabile;

2. Accesul la justiție pentru persoanele din grupuri vulnerabile: barierele întâmpinate și interacțiunea cu sistemul de justiție și profesionaliștii din domeniu;

3. Actualități legislative în protecția victimelor violenței în familie, cu accent pe bune practici în promovarea și utilizarea mecanismelor de protecție a victimelor violenței în familie, provocări pentru profesionaliștii în domeniu, cât și comunicarea interinstituțională.

În cadrul evenimentului, Directorul AAIJ, Sorin Popescu, a menționat că: „Toți cetățenii trebuie să beneficieze de acces egal la justiție. În acest sens, autoritățile statului trebuie să-și consolideze eforturile în înlăturarea tuturor barierelor și recăpătarea încrederii cetățenilor în sistemul de justiție.”

Potrivit participanților, la eveniment s-a ajuns la concluzia că, prin colaborare și implicare comunitară se pot identifica soluții eficiente pentru a asigura un sistem judiciar mai echitabil și accesibil pentru toți cetățenii.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi accesând următorul link:

https://tvn.md/video-strategii-ce-pot-imbunatati-accesul-la-justitie-pentru-paturile-vulnerabile-discutate-la-conferinta-regionala-dialog-pentru-acces-la-justitie/

 Evenimentul a fost realizat în cadrul Programelor „Acces la justiție” și „Abilitare comunitară” susținute financiar din resursele Suediei.

Articole Recente