Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești condamnă actele de violență împotriva femeilor

Anual, în luna noiembrie este marcată Ziua internațională privind eliminarea violenței împotriva femeilor, care a fost stabilită de către Adunarea Generală a ONU începând cu anul 2000 și care este sărbătorită la nivel mondial prin organizarea diverselor manifestări și acțiuni care condamnă echivoc toate formele de violență împotriva femeilor.

La etapa în care violența familială ia amploare și constituie una dintre cele mai grave probleme sociale cu care se confruntă societatea contemporană, inclusiv în Republica Moldova, atît societatea cît și statul urmează să susțină evenimentele dedicate, care vin să condamne comportamentul abuziv în familie.

Victimile violenței în familie sunt în vizorul Ministerului Justiției.

În acest sens, se află la etapa finală de elaborare proiectul de lege privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală prin ajustarea acestuia la condițiile actuale și excluderea lacunelor ce țin de actele sexuale.

Potrivit proiectului, se înlocuiesc anumite noțiuni, prin care se va facilita activitatea organului de urmărire penală de a identifica și a atrage la răspundere penală persoanele ce se fac vinovate de comiterea acțiunilor cu caracter sexual.

Totodată, prin operarea modificărilor la Codul de Procedură Penală se va exclude posibilitatea împăcării victimei cu agresorul.

Cu acest prilej, Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești se alătură evenimentelor care condamnă orice formă de violență și susține cu vehemență promovarea politicilor ce țin de protejarea și susținerea victimelor violenței în familie.

Articole Recente