Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Consolidarea colaborării dintre Agenţia de Administare a Instanţelor Judecătoreşti și Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale

Astăzi, 18 iunie 2021, Agenţia de Administare a Instanţelor Judecătoreşti (AAIJ) subdiviziune administrativă a Ministerului Justiţiei şi Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din cadrul CNA au încheiat un acord de colaborare, exprimându-și intenția de intensificare a dialogului în vederea fortificării parteneriatului dintre ambele instituții.

Acordul de colaborare va facilita schimbul de informaţii între ARBI şi AAIJ. Documentul presupune un şir de angajamente, agreate de instituţii, care vor consolida cooperarea reciprocă în partea ce ține de Sistemul Informațional Judiciar.
Potrivit acordului obiectivul de bază reprezintă activitatea în comun a părților semnatare în vederea realizării scopului propus, care include:  posibilitatea consumării unor categorii de date din Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) de către ARBI, în limitele competențelor funcționale,  oferirea în mod reciproc a datelor statistice, schimbul de informații și experiență în domeniile de interes comun, în condițiile legii şi  organizarea de reuniuni axate pe probleme de interes comun.

Astfel, părţile se obligă să-şi deschidă accesul la unele date, să ofere suport informațional în domeniile de interes comun, să recepţioneze diferite rapoarte de activitate, etc. În procesul realizării prezentului acord, părțile se vor baza pe principiile de diligență, parteneriat și egalitate.

Articole Recente