Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Consolidarea egalității și non-discriminării prin instruiri pentru polițiști, procurori și judecători pe tematica infracțiunilor motivate de prejudecată

La 03 iunie 2021, sa desfășurat rotundă “Consolidarea egalității și non-discriminării prin instruiri pentru polițiști, procurori și judecători pe tematica infracțiunilor motivate de prejudecată” organizată în cooperare cu Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (CERI) în format on-line.

La eveniment au participat Domnul Petru VÎRLAN, Director adjunct al Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, reprezentanții Consiliului Europei, membrii CERI, reprezentanții Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, colaboratorii Inspectoratului General al Poliției al MAI, reprezentanții Institutului Național de Justiție, membri ai Consiliului Superior al Procurorilor cât și judecători.

În debutul ședinței au fost relatate concluziile CERI în partea ce ține de instruirea polițiștilor, procurorilor și judecătorilor, pe tematica infracțiunilor motivate de prejudecată în Republica Moldova. La fel, fiind exemplificate şi revizuite bunele practici și planurile viitoare privind instruirile pe combaterea infracțiunilor motivate de prejudecată.

Concomitent, s-a discutat despre perspectivele în combaterea discriminării, a discursului de ură și a infracțiunilor motivate de prejudecată în Republica Moldova. Subsecvent, a fost accentuată importanța aplicatibilităţii legislației și justiției în domeniul infracțiunilor motivate de prejudecată şi ură.
Spre final, participanții de comun acord au identificat direcțiile viitoare de lucru pe combaterea infracțiunilor motivate de prejudecată și a discriminării în Republica Moldova.

Articole Recente