Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Delegația TAIEX în vizită la sediul Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești

În scopul dezvoltării cooperării internaționale și a schimbului de bune practici în domeniul justiției, la 23 mai 2023, echipa Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești au avut o întrevedere cu experții TAIEX (Asistență tehnică și schimb de informații).

Scopul dialogului a fost evaluarea activității Agenției, precum și alinierea la acquis-ul UE al sectorului justiției, prin prisma competențelor atribuite la procesul de administrare judecătorească.

TAIEX este un instrument de consolidare a instituțiilor UE, gestionate de Direcția Generală Politica Europeană de Vecinătate și Negocierile privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, și este conceput să ofere asistență pe termen scurt administrațiilor publice într-un mod unic inter pares.

Experții au fost familiarizați cu atribuțiile AAIJ, dar și au discutat despre identificarea și implementarea cu succes a instrumentelor care să sprijine eficiența și transparența sistemului judiciar, în beneficiul justițiabilului.

Experții TAIEX au asigurat susținerea conducerii Agenției în vederea schimbului de bune practici internaționale, cât și acordării suportului necesar pentru implementarea cu succes a reformelor la optimizarea sistemului judiciar.

Totodată, aceștia au rămas impresionați de competențele complexe și provocările sistemice cu care se confruntă angajații Agenției, înțelegând și rolul important al AAIJ la reformarea întregului sistem de justiție.

AAIJ reiterează angajamentul întru stabilirea unor parteneriate fiabile cu experții TAIEX, fapt ce va permite alinierea la cele mai bune practici internaționale și implementarea măsurilor indispensabile în vederea fortificării încrederii în sistemul judiciar.

 

Articole Recente