You are here

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești în vizită de lucru la Judecătoria Ungheni

26 May 2021 | 48

La 26 mai 2021, Domnul Petru Vîrlan, Director-adjunct al Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, a efectuat o vizită de lucru la Judecătoria Ungheni.

În cadrul deplasării, conducerea Agenției s-a familiarizat cu modul de organizare a activității instanțelor de judecată, provocările care sunt întimpinate în vederea identificării  soluției optime.

Concomitent, discuțiile au fost axate pe subiectul ce ține de asigurarea funcționalității Sistemului Informațional Judiciar, în special extinderea aplicației E-Dosar Judiciar, în scopul eficientizării și optimizării activității instanțelor.

Amintim că, la 27 iulie 2007 Judecătoria Ungheni cu aportul Ministerului Justiţiei și a Consiliului Superior al Magistraturii a fost selectată drept una dintre cele 4 judecătorii- pilot din cadrul Programului Preliminar de Țară al Fondului ”Provocările Mileniului” pentru Bună Guvernare, în care s-a implementat o serie de reforme, în scopul consolidării capacităților sistemului judecătoresc de prevenire și combatere a corupției, sporirea transparenței şi acordarea unor servicii excelente populației.

Totodată, urmare a reorganizării în anul 2016 a instanțelor judecătorești, Judecătoria Nisporeni a fuzionat prin contopire cu Judecătoria Ungheni, formând Judecătoria Ungheni, care cuprinde în raza sa de competență 113 localități din raionul Ungheni și Nisporeni.

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești își propune să întreprindă vizite de lucru în cadrul judecătoriilor din întreaga țară, întru consolidarea, fortificarea durabilă și creșterea performanțelor capacităților instituționale ale acestora.