Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Evenimentul de lansare a etapei II a Proiectului USAID „Instanțe judecătorești model”

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ) salută lansarea celei de-a doua etape a Proiectului „Instanțe Judecătorești Model”, desfășurat sub egida USAID, care marchează un pas important în direcția îmbunătățirii sistemului judiciar din Republica Moldova.

Evenimentul de lansare, desfășurat pe data de 26 februarie 2024, a reunit înalți oficiali din domeniul justiției, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanți ai Ministerului Justiției, precum și delegați ai Ambasadei SUA și ai USAID. În cadrul acestuia, au fost stabilite obiectivele și direcțiile de acțiune pentru instanțele model-pilot din Drochia, Hîncești, Strășeni și Criuleni.

Prin intermediul acestei etape, Proiectul „Instanțe Judecătorești Model” își propune să ofere suportul necesar acestor instanțe pentru a-și dezvolta capacitățile instituționale în vederea îmbunătățirii eficienței și calității actului de justiție conform standardelor internaționale de excelență judiciară.

În urma primei faze a proiectului, trei instanțe model – Judecătoriile Bălți, Ungheni și Edineț – au implementat cu succes diverse inovații și au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește managementul calității, performanța judiciară, comunicarea și serviciile online. Apreciem eforturile acestor instanțe în sporirea încrederii justițiabililor în sistemul de justiție, fapt confirmat și de rezultatele sondajelor.

De asemenea, AAIJ felicită eforturile continue ale Ministerului Justiției și ale Consiliului Superior al Magistraturii în promovarea și susținerea reformelor din domeniul justiției, precum și sprijinul oferit de Ambasada SUA și de USAID în implementarea acestui proiect crucial pentru modernizarea sistemului judiciar din Republica Moldova.

Ne exprimăm convingerea că această nouă etapă a proiectului va aduce beneficii semnificative pentru întregul sistem judiciar, consolidând astfel încrederea cetățenilor în justiție și asigurând respectarea principiilor statului de drept în Republica Moldova.

Articole Recente