Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

INSTRUIRE PRIVIND COMUNICAREA JUDICIARĂ

Vineri, 19 februarie 2021, proiectul  “Susţinere pentru consolidare a eficienţei şi calităţii sistemului judiciar din Republica Moldova”  a desfăşurat un training privind comunicarea judiciară pentru angajaţii din sistemul judecătoresc.

La eveniment au participat experţi angajați de proiect, inclusiv consultanți naționali, jurnalişti, angajaţi ai AAIJ, judecători şi angajaţi ai instanţelor judecătoreşti.

În debutul şedinţei a luat cuvânt de deschidere dl. William Massolin, Şeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, dl. Eduard Pesendorfer, Manager de proiecte în domeniul justiției, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. La fel, cuvânt de deschidere a luat şi dl. Vasile Nogai, Preşedintele Judecătoriei Drochia, remarcând importanţa formării abilitităţilor de comunicare a reprezentanților sistemului judecătoresc cu publicul și mass-media.

Ulterior, dna. Brigitte Koppenhöfer, expert CEPEJ, a prezentat Ghidul privind comunicarea cu mass-media și publicul pentru instanțele judecătorești și autoritățile de urmărire penală, adoptat de CEPEJ în decembrie 2018.

Subsecvent, dna. Lucia Aprodu, consultant național, a făcut o trecere în revistă a mijloacelor de comunicare, accentuând importanţa comunicării interne în sistemul judiciar. Totodată, au fost prezentate alte instrumente de comunicare internă şi pusă în discuție importanţa acestora. În acest context, dl. Radu Țurcanu, președinte al Judecătoriei Chișinău și dna Aliona Miron, vicepreședinte al aceleiași instanțe au prezentat mijloacele de comunicare interne și externe, dar și problemele cu care se confruntă instanța pe acest segment.

La fel, în calitate de moderator a participat și dl. Victor Moșneag, jurnalist de investigație de la Ziarul de Gardă, care a prezentat o opinie și a pus în discuție așteptările mass-media față de sistemul judecătoresc, avînd unele propuneri  și vizavi de conținutul informațional al Portalului Național al Instanțelor Judecătorești, care au fost susținute de reprezentanții instanțelor și ai Agenției, participanți la eveniment.

Totodată, dna. Brigitte Koppenhöfer a reiterat importanţa comunicării în situații de criză, exemplificînd cu situații din experiența personală.

În finalul şedinţei participanţii au avut posibilitatea să completeze un chestionar prin care au putut aprecia dacă instruirea a răspuns aşteptărilor.

Articole Recente