Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Instruirea privind Sistemul informațional eDosar judiciar (Sub-SI eDosar)

Joi, 15 iunie 2017, Agenția de administrare a instanțelor judecătorești a organizat instruirea privind Sistemul informațional eDosar judiciar (Sub-SI eDosar), care prezintă o soluție informatică din categoria Guvern pentru Guvern (G4G), Guvern pentru Cetățeni (G4C).

Sub-Sistemul informațional eDosar judiciar a fost elaborat întru implementarea prevederilor Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2016 – 2018, aprobat prin Hotărîrea nr.890 din 20.07.2016 şi presupune asigurarea funcționalităților extinse a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), inclusiv prin formarea și administrarea dosarului electronic cu accesul părților la dosar, prezentarea probelor și distribuirea materialelor de pe acesta, introducerea mecanismelor electronice de citare a părților, de coordonare a agendei ședințelor de judecată cu participanții la proces, de efectuare a plății taxei de stat prin intermediul Serviciului guvernamental, etc.

La eveniment au participat colaboratori din cadrul Judecătoriei Chişinău, avocaţi, reprezentanți ai „Proiectului Justiție Transparentă în RM”, Centrului de Telecomunicaţii Speciale precum şi a mediului privat. În cadrul instruirii au fost prezentate funcţionalităţile Sub-SI eDosar. Participanții la eveniment au avut posibilitatea de a exercita sarcini practice de testare a sistemului și de a înainta întrebări de ordin practic privind utilizarea acestuia, precum și alte propuneri şi sugestii.

Implementarea soluției informatice este îndreptată spre asigurarea necesităților informatice și informaționale a actorilor implicați în procesul de înfăptuire a justiției şi va avea beneficii și impact imediat asupra activităţii instanțelor judecătorești.

Articole Recente