Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Lansarea paginii de start a Portalului Național al Instanțelor de Judecată

În decurs de cîteva zile urmează a fi lansată noua pagină de start a Portalului Național al Instanțelor de Judecată (PNIJ).

Pagina de start a PNIJ are o nouă interfață grafică, păstrând meniurile principale din versiunea precedentă, inclusiv criteriile de căutare a informației și un meniu de accesibilitate pentru persoane cu deficiențe de văz, dar completîndu-le cu o hartă cu ajutorul căreia se poate identifica instanța de judecată în limitele competențelor teritoriale, dar și cu un mecanism nou care permite căutarea ședințelor de judecată planificate, hotărîrile, încheierile, citațiile publice în toate judecătoriile și curțile de apel sau în circumscripția teritorială a unei curți de apel, și alte funcționalități.

Pe pagina de start a PNIJ, utilizatorii vor avea posibilitatea de a raporta iregularităţile depistate în privința conținutului hotărârilor/ încheierilor instanţei, cât şi de a veni cu propuneri de îmbunătăţire sau sugestii.

Meniurile conținute pe portal au fost păstrate sau modificate, completate în scopul ajustării la necesitățile utilizatorilor acestuia, cu suportul generos al echipei Programului pentru Justiție Transparentă (USAID).

Reamintim că datele publicate pe PNIJ sunt preluate automat din cadrul unei baze de date centralizate a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD). Astfel, informațiile de tip conținut din meniurile “Agenda ședințelor”, “Hotărârile instanței”, “Încheierile instanței”, “Cereri și dosare pendinte”, “Citaţii publice” sunt reflectate pe portal exact în modul în care au fost introduse de angajații instanțelor judecătorești în PIGD.

Articole Recente