Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Prezentarea cadrului definitivat de modificare a Legii nr. 76 cu privire la reorganizarea instanțelor judecătorești. 

În vederea consolidării și modernizării sistemului judiciar existent, la 27 iunie 2023, pe platforma Ministerului Justiției, Agenția de Administrare a Instanțelor Judecatoresti a prezentat cadrul definitivat de modificare a Legii nr. 76 cu privire la reorganizarea instanțelor judecătorești.

Proiectul, urmare a Forumului de discuții din luna ianuarie 2023, propune o restructurare a instanțelor judecătorești cu scopul de a permite gestionarea mai eficientă a fluxului de dosare, fapt ce va contribui la reducerea timpilor de așteptare.

Evenimentul s-a desfășurat în format hybrid, reunind nu doar actanți din cadrul instituțiilor de stat, dar și a ONG-urilor de profil, oferind participanților o platformă pentru discuții și schimb de opinii.

Repercusiune a sistematizării recomandărilor, se propune definitivarea proiectului de act normativ pentru prezentarea către legiuitor, conform competenței.

Prin intermediul acestei modificări legislative, AAIJ dorește să asigure o justiție mai transparentă și mai eficientă pentru toți cetățenii.

Articole Recente