Eşti aici

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești în vizită de lucru la Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani

16 Septembrie 2021 | 64

Astăzi, 16 septembrie 2021, conducerea Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), a efectuat o vizită de lucru la Judecătoria Chișinău, sediul Râşcani.
Conducerea AAIJ prin intenția sa, în cadrul vizitei a abordat problema privind starea deplorabilă a clădirii sediului Râşcani, în acest sens, luându-se act de acest aspect, întru asigurarea unor condiții adecvate angajaților instanţei, precum și acordării unor condiții bune de audiență a cetățenilor.
Totodată, a fost pusă în discuţie asigurarea accesului separat pentru angajați și pentru vizitatorii instanței.
Concomitent, s-a discutat despre reparaţia capitală care necesită a fi efectuată la sediul instanţei, construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, la fel şi despre construirea unui bloc sanitar conform standardelor pentru persoanele cu nevoi speciale.
Pentru a facilita accesul cetăţenilor la justiţie şi informaţiile de interes public, a fost propusă construirea şi amplasarea la etajul 1 a unui ghişeul unic pentru informaţii, Serviciul de evidenţă şi documentare procesuală şi arhiva, unde cetăţenii se vor putea adresa instanţei judecătoreşti cu cereri pentru a-şi apăra drepturile încălcate sau contestate, libertăţile şi interesele legitime, inclusiv  pentru obţinerea informaţiei solicitate.
Stabilirea acțiunilor care urmează a fi realizate în perioada imediat următoare, a fost convenită, de comun acord, de către conducerea AAIJ și reprezentanții instanței de judecată de la sediul Râșcani.