Eşti aici

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești în vizită de lucru la Judecătoria Chişinău, sediile Ciocana şi Rîşcani

21 Mai 2021 | 38

Astăzi, 21 mai 2021, Directorul adjunct al Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), Domnul Petru Vîrlan, a efectuat o vizită de lucru la Judecătoria Chișinău, sediile Ciocana şi Rîşcani.

Conducerea AAIJ prin intenția sa, în cadrul acestei vizite de informare, și-a manifestat deschiderea de a se familiariza cu modul de organizare a activității instanțelor de judecată, dificultățile cu care se confruntă acestea, în vederea remedierii situației.

Totodată, conducerea AAIJ, în cadrul discuțiilor, a trasat accente privind realizarea priorității majore de consolidare a obiectivului de asigurare continuă a funcționalității Sistemului Informațional Judiciar, implicit aplicația E-Dosar, în scopul eficientizării și optimizării integrate a activității instanțelor.

De asemenea, a fost abordată și problema privind starea deplorabilă a sediului judecătoriei Ciocana, în acest sens, luându-se act de acest aspect, în scopul vederea identificării, pe viitor, a terenului corespunzător pentru construcția noului sediu pentru toate instanțele din mun. Chișinău, întru asigurarea unor condiții adecvate angajaților acestora, precum și acordării unor condiții bune de audiență a cetățenilor.

Stabilirea acțiunilor care urmează a fi realizate în perioada imediat următoare, a fost convenită, de comun acord, de către AAIJ și reprezentanții ambelor instanțe de judecată, sediul Ciocana și Râșcani.

Activitatea Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, constant și prompt, va fi focusată, în viitor, pe dimensiunea fortificării durabile și creșterii performanțelor capacităților instituționale ale tuturor instanțelor de judecată din întreaga țară.