Eşti aici

Sesiune de instruire la distanță pentru avocații din orașul Ungheni privind utilizarea soluției e-Dosar Judiciar

04 Aprilie 2022 | 67

În perioada 03-04 aprilie 2022, prin intermediul platformei ZOOM, au avut loc instruiri privind utilizarea soluției informatice e-Dosar Judiciar pentru  28 avocați din orașul Ungheni circumscripția Baroului de Avocați Chișinău.

Drept formatori au fost colaboratorii Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești de comun cu reprezentanții Proiectului „Instanțe Judecătorești Model”, care au pus accent pe sarcinile și principiile de funcționare a e-Dosar judiciar.

Totodată, în cadrul sesiunii au avut loc simulări în e-Dosar-test, în vederea executării sarcinilor practice.

Reiterăm că, soluția informatică e-dosar judiciar este una din cele 4 componente ce formează Sistemul informatic judiciar (Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, Soluția informatică e-Dosar judiciar, Portalul Național al Instanțelor de Judecată, Soluția informatică a ședințelor de judecată) și reprezintă o aplicație informatică care este dezvoltată și pusă la dispoziția justițiabililor cu scopul de formare și administrare a dosarului judiciar în format electronic și este interconectată la Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, prescurtat PIGD, utilizat de către instanțele naționale de judecată în scop de documentare automatizată și evidența acțiunilor procesuale.

Totodată amintim că, conform pct. 1.6.2 din Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020- 2023 aprobat prin hotărârea Guvernului nr. 636 din 11 decembrie 2019, implementarea integrală a aplicației informatice e-Dosar judiciar în toate instanțele de judecată și pentru alte tipuri de dosare are termen de realizare până în decembrie 2023.