You are here

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești condamnă actele de violență împotriva femeilor

25 November 2020 | 95

Agenţia de Administrare a Instanţelor Judecătoreşti se  alătură și în acest an Campaniei Internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, marcată în fiecare an  în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie în scopul  creșterii  gradului  de conștientizare şi sensibilizare a societăţii pentru a preveni orice tip violență în familie.

Tot mai mult, violența în familie rămâne în tăcere, victima fiind supusă să treacă prin clipe de groază. 

Menționăm că, prevenirea şi combaterea violenţei faţă de femei şi protecția victimelor violenței în familie, trebuie să fie o prioritate pentru fiecare din noi şi să întreprindem măsuri concrete pentru a putea proteja victima în caz de violență.

Totodată, informăm că conform datelor statistice în primele 9 luni ale anului curent în instanţele de judecată au fost înregistrate 822 materiale privind aplicarea măsurilor de protecţie asupra victimelor violenţei în familie.

În contextul celor expuse, Agenţia îndeamnă societatea să se alăture eforturilor autorităților în combaterea acestui fenomen, iar atunci când sunteți martorii unei acțiuni violente, să nu rămâneți indiferenți!