Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Ședința de întrunire a șefilor de secretariat din cadrul instanțelor judecătorești naționale. Îmbunătățirea eficienței și calității serviciilor judiciare

În scopul realizării pct. 20 și pct.27 din Planul de acțiuni al Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, ce expres stipulează „Realizarea activităților de instruire a personalului secretariatelor instanțelor judecătorești de către funcționarii AAIJ” și „Consolidarea culturii de cooperare între instanțele judecătorești în aspecte organizatorice”, la 10 mai 2023, s-a desfășurat ședința de întrunire semestrială a personalului de secretariat din cadrul instanțelor judecătorești naționale.

Ședința s-a axat pe aspecte esențiale privind procesele administrative și organizatorice, punând accent pe îmbunătățirea fluxului de lucru și comunicarea internă, fiind abordate subiecte ce țin de utilizarea Sistemului Informațional Judiciar, elaborarea registrelor și rapoartelor statistice electronice din Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, precum și sistematizări cu privire la organizarea activității în instanțele judecătorești .

Subsecvent, au fost identificate provocările comune cu care se confruntă instanțele și stabilirea unor modalități eficiente de a le depăși, în vederea asigurării unui serviciu judiciar de înaltă calitate.

Participanții au evidențiat importanța unei bune colaborări între secretariatele instanțelor judecătorești, precum și necesitatea de creare a rețelelor de comunicare internă în vederea promovării schimbului de cunoștințe și experiență.

Reiterăm că, la ședința de întrunire a personalului de secretariat au participat 95 de funcționari. Prin intermediul schimbului de idei și colaborării active, se urmărește creșterea eficienței și calității serviciilor judiciare oferite de instanțele judecătorești naționale, consolidarea încrederii în sistemul judiciar și asigurarea unei justiții echitabile și eficiente pentru toți cetățenii.

Articole Recente