Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Ședință de lucru on-line în scopul consolidării cooperării între instanțele judecătorești din circumscripţia Curţii de Apel Bălţi și Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești

La 20 septembrie 2021, Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești a organizat o ședință de lucru on-line privind deficienţele întâmpinate de utilizatorii sistemului informaţional judiciar cu colaboratorii instanțelor judecătorești din circumscripţia Curţii de Apel Bălţi.
În debutul ședinței au fost discutate deficienţele întâmpinate la înregistrarea şi repartizarea cererilor/dosarelor. La fel, s-a discutat despre repartizarea repetată a dosarelor cât şi a cererilor de abţinere/recuzare şi a cererilor de accelerare. Ulterior, s-a făcut o trecere în revistă a modalităţilor de strămutare, transferare a dosarelor în instanţele superioare sau instanţei de acelaşi nivel.
De asemenea, reprezentanții instanțelor au relatat probleme ce ţin de modificarea indicilor după repartizarea dosarelor.
Concomitent, s-a vorbit despre necesitatea încărcării în sistem a documentelor parvenite pe parcursul examinării  unei cauze.
Totodată, au fost abrogate deficienţele întâmpinate la transmiterea dosarului spre executare.
Consecvent, la subiectul din agendă “Raportul de înregistrare audio a şedinţelor”, colaboratorilor instanţelor judecătoreşti împreună cu reprezentanţii Agenţiei au făcut o comparare a datelor generate în raport cu datele generate în register.
În încheierea ședinței, echipa Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești a mulțumit tuturor pentru participare și a făcut un apel către colaboratorii instanţelor de a propune modul de organizare în viitor a ședințelor de lucru, încurajând implicarea activă a fiecărei instanțe, manifestând deschidere pentru discuții în grup, schimb de opinii, cooperare, în scopul uniformizării practicilor  și identificării celor mai bune soluții pentru problemele identificate sau raportate de instanțe.

Articole Recente