Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Ședința Grupului de lucru pentru întreprinderea activităților de îmbunătățire a Sistemului Informațional Judiciar (SIJ) La 09 decembrie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii a organizat şedinţa membrilor Grupului de lucru pentru întreprinderea activi

La 09 decembrie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii a organizat şedinţa membrilor Grupului de lucru pentru întreprinderea activităților de îmbunătățire a Sistemului informațional judiciar (SIJ).
La evenimentul desfăşurat on-line au participat reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanţii Proiectului “Instanțe Judecătorești Model”, Preşedinţi de instanţe şi conducerea Agenţiei de Administrare a Instanţelor Judedcătoreşti.
În cadrul ședinței au fost evaluate propunerile de modificare a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD 5.0). La fel, au avut loc discuții în grup, schimb de opinii, în scopul uniformizării practicilor , identificării celor mai bune soluții pentru problemele identificate sau raportate de instanțe și dezvoltarea unui instrument practic în ceea ce privește Sistemele Informaționale Judiciare.
Concomitent, organizatorii evenimentului au încurajat membrii grupului de lucru la implicare activă a fiecăruia și înaintare propuneri.
Amintim că, Sistemul informațional judiciar (SIJ) este un sistem informațional automatizat, constituit dintr-un ansamblu de resurse și tehnologii informaționale, mijloace tehnice de program și metodologii, aflate în interconexiune, și destinat înregistrării, păstrării, prelucrării, utilizării informațiilor cu privire la cererile și dosarele judecătorești, din momentul înregistrării acestora și până în momentul arhivării și publicării. În baza SIJ se formează resursa informaţională Registrul dosarelor judecătorești.
Totodată, Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) este o aplicație unică de documentare automatizată, evidență și control al activității de gestionare electronică a dosarelor și altor materiale procesuale emise de instanțele judecătorești sau prezentate spre examinare în cadrul acestora. Astfel, PIGD fiind una din cele patru componente ale Sistemului Informațional Judiciar.

Articole Recente