Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Ședința Grupului Director pentru consolidarea eficienței și calității sistemului judiciar din Republica Moldova

La 01 decembrie 2021, Oficiul Consiliului Europei din Republica Moldova, a organizat cea de a patra ședință a Grupului Director pentru consolidarea a eficienței și calității sistemului judiciar din Republica Moldova, în scopul punerii în discuție activitățile implementate și perspectivele privind viitoarea cooperare .
La eveniment au participat Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, William Massolin, Șef al Oficiului Consiliului Europei în RM, reprezentanții Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Național de Justiție, Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești și echipa proiectului CEPEJ.
În cadrul ședinței a fost prezentate activitățile implementate în perioada raportată precum și ultimele evoluții în domeniul statisticii judiciare din Republica Moldova.
Ulterior, s-a făcut o trecere în revistă a conceptului platformei propus de proiect, fiind solicitată opinia membrilor grupului de coordonare.
Amintim că, JUSTAT este un instrument on-line de consultare și analiză a datelor statistice din sistemul judecătoresc al Republicii Moldova și reprezintă implementarea la nivel național a instrumentului CEPEJ-STAT, publicat de Comisia Europeană pentru Eficiența Justiției (CEPEJ). Conceptul a fost elaborat de Grupul de lucru pentru dezvoltarea instrumentului național de publicare a statisticii judiciare după exemplul CEPEJ-STAT.
Totodată, principalul obiectiv al JUSTAT este oferirea unui instrument public, bazat pe tehnologia WEB, gratuit și intuitiv pentru explorarea și analiza datelor statistice cu privire la activitatea instanțelor judecătorești din Republica Moldova, inclusiv a indicatorilor cheie de performanță. JUSTAT va contribui la sporirea transparenței sistemului judecătoresc și va facilita înțelegerea diferitor aspecte ale activității instanțelor judecătorești în societate.
În acest context, aducem mulțumiri echipei proiectului “Susţinere pentru consolidare a eficienței și calității sistemului judiciar din Republica Moldova” pentru dedicare și suport în dezvoltarea unui instrument facil și util publicului larg de reflectare a performanței sistemului judecătoresc.

Articole Recente