Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Şedinţa membrilor grupului de lucru privind dezvoltarea Instanţelor Judecătoreşti Model

La 24 septembrie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii a organizat şedinţa membrilor grupului de lucru privind dezvoltarea Instanţelor Judecătoreşti Model, după ce a avut loc lansarea oficială în Republica Moldova a Programului Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) “Instanţe Judecătoreşti Model”. Acesta va promova un sistem de justiție mai responsabil și eficient, accesibil tuturor membrilor societății.
La evenimentul desfăşurat on-line au participat reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanţii Proiectului, Preşedinţi de instanţe şi conducerea Agenţiei de Administrare a Instanţelor Judedcătoreşti.
În debutul şedinţei a fost prezentat Planul de dezvoltare a judecătoriei – model Ungheni pentru anii 2021 – 2023, fiind discutate obiectivele propuse spre implementare.
Ulterior, a fost prezentat Planul de dezvoltare a judecătoriei – model Bălţi pentru anii 2021 – 2023, la fel, fiind discutate obiectivele propuse spre implementare.
Consecvent, s-a trecut la discuţii privind asistenţa necesară la nivel naţional şi elaborarea unui Plan de Acţiuni pentru adoptarea conceptului de instanţă-model în instanţele judecătoreşti.

Amintim că, Programul USAID “Instanţe Judecătoreşti Model” va sprijini instituțiile din sectorul justiției, inclusiv pentru a îmbunătăți performanța instanțelor în furnizarea de servicii de justiție de calitate și conexiune între instanțe, comunități și utilizatori ai sistemului. Proiectul va lucra în direcția a două obiective: sprijinirea instanțelor judecătorești în realizarea, menținerea statutului de instanță model prin servicii îmbunătățite către public și  asistență națională suplimentară pentru a facilita schimbările necesare pentru îmbunătățirea eficienței, performanței și calității serviciilor judecătorești în baza standardelor de excelență judiciară.

Articole Recente