Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Ședința membrilor grupului de lucru privind dezvoltarea Instanțelor Judecătorești Model

La 4 martie 2022, a avut loc ședința on-line a membrilor grupului de lucru privind dezvoltarea Instanțelor Judecătorești Model.
La eveniment au participat reprezentanții Proiectului „Instanțe Judecătorești Model”, reprezentanții Ministerului Justiției, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, președinții judecătoriilor Ungheni și Bălți, cât și reprezentanții Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești.
În debutul ședinței s-a discutat despre progresele și provocările privind implementarea Planului de dezvoltare a Judecătoriilor-model Ungheni și Bălți în anul 2021 și despre rezultate care urmează de atins în anul 2022.
De asemenea, s-au trecut în revistă discuțiile referitoare la pașii următori privind discutarea și promovarea propunerilor legislative pentru reducerea volumului de muncă în instanța de judecată.
La fel, s-a relatat faptul necesității extinderii utilizării videoconferinței în procesul civil și penal.
Consecvent, au fost trecute în agenda și dezbaterile referitoare la progrese privind implementarea Planului de Acțiuni pentru adoptarea conceptului de instanță-model în toate judecătoriile, fiind identificate criteriile de evaluare pentru instanța model.
Reamintim că, la ședința Plenul Consiliului Superior al Magistraturii din 25 mai 2021, prin Hotărârea nr. 153/15 au fost desemnate judecătoriile Ungheni și Bălți în calitate de judecătorii-model pilot în cadrul Proiectului USAID “Instanțe Judecătorești Model”.

Articole Recente