Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Şedinţă privind dezvoltarea unui instrument național de publicare a statisticii judiciare

La 04 februarie 2021, urmare a demersului Oficiului Consiliului Europei, a fost desfăşurată şedinţa grupului de lucru privind dezvoltarea unui instrument național de publicare a statisticii judiciare, în scopul punerii în discuție a principalelor elemente de conținut, principii, direcţii de activitate ale conceptului viitoarei platforme cu tablouri de bord potrivit modelului platformei CEPEJ-STAT.

La eveniment au participat reprezentanții Ministerului Justiției,  Agenţiei de Administrare a Instanţelor Judecătoreşti, Consiliului Superior al Magistraturii, instanțelor judecătorești, consultanți naționali şi echipa proiectului CEPEJ.

În debutul şedinţei a fost prezentată baza de date CEPEJ – STAT şi ultimele evoluții în domeniul statisticii judiciare din Republica Moldova, la fel fiind apreciat conţinutul fișei statistice a judecătoriilor, disponibilă pe pagina web a Consiliului Superior al Magistraturii care preia în mod automat date din Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor.

Ulterior, s-a făcut o trecere în revistă a conceptului platformei propus de proiect, fiind solicitată opinia membrilor grupului de lucru creat.

Consecvent, s-a discutat despre conținutul propus,  indicatori de performanță și alte date statistice. S-a trecut în revistă și posibilitatea interoperabilității platformei cu CEPEJ-STAT.

În încheierea ședinței, a avut loc distribuirea responsabilităţilor şi rolurilor autorităţilor participante, planificându-se activitățile ce urmează.

În acest context, aducem mulțumiri echipei proiectului “Susţinere pentru consolidare a eficienţei şi calităţii sistemului judiciar din Republica Moldova” pentru dedicare și suport în dezvoltarea unui instrument facil și util publicului larg de reflectare a performanței sistemului judecătoresc.

 

Articole Recente