Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Semnarea Acordului de colaborare tripartit cu Curtea de Apel Bălți și Judecătoria Edineț

La 26 ianuarie 2023, în scopul asigurării unei interacțiuni eficiente în procesul de testare/ pilotare pe mediul de producție a funcţionalităţilor soluţiei informatice e-Dosar judiciar a fost încheiat Acordul de colaborare tripartit între Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, Judecătoria Edineț și Curtea de Apel Bălți.

Acordul prevede o serie de acțiuni comune cu obiectivul de a eficientiza procesul de înfăptuire a actului de justiție și drept consecință, creșterea încrederii din partea societății și justițiabilului.

În cadrul întrunirii, directorul Agenției, Sorin Popescu a menționat că „Sistemul Informational e-dosar Judiciar (SIe-DJ) a fost creat pentru comprehensibilitatea accesului justiţiabililor la instanţele de judecată, or, acum acestora va fi mai puțin necesar să se deplaseze la sediile instanțelor pentru a face cunoștință cu materialele dosarului și la „un click distanță” avocatul le va pune la dispoziția justițiabililor”.

Prezentul Acord intră în vigoare la data semnării și se încheie până la 31 decembrie 2023 cu posibilitatea de a fi prelungit, în aceeași termeni și condiții.

Semnarea acestuia este în conformitate cu Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 35/3 din 25 martie 2022 privind extinderea pilotării Sistemului Informațional Judiciar.

Totodată, în contextul inițierii la 20 ianuarie curent a discuțiilor în format lărgit privind perspectiva reorganizării Hărții Judiciare, conducerea Agenției a efectuat vizite la toate sediile secundare ale Judecătoriei Edineț: Briceni, Ocnița și Dondușeni, familiarizându-se cu condițiile de muncă ale angajaților, amplasarea fizică a sediilor, accesul la justiție, etc.

Articole Recente