Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Semnarea acordurilor de pilotare privind extinderea pilotării Soluției informatice e-dosar judiciar

În scopul asigurării interacțiunii eficiente în procesul de testare/ pilotare pe mediul de producție a funcționalităților aplicației informatice e-Dosar judiciar, la 13 septembrie 2023 au fost semnate 4 acorduri de colaborare cu judecătoriile Cimișlia, Strășeni, Soroca, Cahul și cu curțile de apel de circumscripție.

Acordul prevede o serie de acțiuni comune cu obiectivul de a eficientiza înfăptuirea actului de justiție, de a îmbunătăți eficiența și accesibilitatea serviciilor judiciare pentru toți cetățenii.

În cadrul întrunirii, directorul Agenției, Sorin Popescu a menționat că „e-dosar nu este doar un instrument tehnic, ci o schimbare de paradigmă în felul în care gestionăm și facilităm procesele judiciare. Aplicația va aduce cu sine accesibilitate, eficiență și transparență în justiție, iar cetățenii vor avea posibilitatea să urmărească stadiul dosarelor lor în timp real, avocații vor putea interacționa cu instanțele în mod mai eficient, iar procesele vor deveni mai rapide și mai puțin consumatoare de resurse.”

Prezentul Acord intră în vigoare la data semnării și se încheie până la 31 decembrie 2023 cu posibilitatea de a fi prelungit, în aceeași termeni și condiții.

Consemnarea acestuia s-a efectuat în conformitate cu Hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii nr. 258/14 din 27 iunie 2023 privind extinderea pilotării Sistemului Informațional Judiciar și a nr. 308/16 din 11 iulie 2023 cu privire la pilotarea sistemului informațional judiciar în toate instanțele judecătorești naționale.

Prin semnarea acestor acorduri, Agenția și instanțele pilot își exprimă angajamentul comun pentru dezvoltarea și implementarea soluției informatice e-Dosar Judiciar. Feedback-ul obținut în timpul acestei perioade va fi utilizat pentru a îmbunătăți și ajusta soluția înainte de implementarea la nivel național.

Articole Recente