Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: (022) 26-06-55

Volumul disproporționat de muncă în instanțe – obstacol în calea eficienței justiției

Joi, 22 iulie 2021, a avut loc şedinţa organizată de Institutul pentru Politici şi Reforme Europene în formatul #EuDebatesCafe cu tema “Volumul disproporționat de muncă în instanțe – obstacol în calea eficienței justiției”.
La eveniment au participat mediatori, reprezentanţii Agenţiei de Administrare a Instanţelor Judecătoreşti, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi judecători.
În debutul şedinţei domnul Victor Cojocari, mediator, a prezentat careva actualităţi ce ţin de medierea clasică şi medierea judiciară, relatând statistica medierilor în Moldova în anii 2015-2020.
Ulterior, s-a făcut o trecere în revistă a costurilor de mediere în Italia şi a tarifilor birourilor de mediere din Moldova, la fel s-a reiterat eficiența medierii în 2020, în Italia și Moldova.
Totodată, s-a discutat despre sarcina medie lunară efectiv lucrată a unui judecător pe parcursul ultimilor ani, făcându-se şi o analiză a evoluţiei costurilor per cauză.
În încheierea ședinței, participanţii au venit cu propuneri, au manifestat deschidere pentru discuții în grup, schimb de opinii, cooperare, în scopul uniformizării practicilor  și identificării celor mai bune soluții pentru uniformizarea volumul de muncă în instanțele de judecată şi promovarea medierii în Moldova.
Amintim că, pe parcursul anului 2020, în instanțele de judecată de toate nivelele au activat efectiv 424 magistrați, care au soluționat în total 211950 cauze. Potrivit datelor disponibile în Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, sarcina a cauzelor soluționate per judecător a fost, în medie, egală cu 60.
link – https://www.privesc.eu/Arhiva/95768/
și pe Rlive – https://rlive.md/eu-debates-cafe-organizat-de-ipre-cu-genericul-volumul-disproportionat-de-munca-in-instante-obstacol-in-calea-eficientei-justitiei/

Articole Recente